Brynäs bryter med forwarden efter skräckskadan: ”Beklämmande”

Uppdaterad
Publicerad
Brynäs och Daniel Paille har kommit överens om att bryta kontraktet.
Paille har inte spelat sedan smällan han fick mot huvudet i november i fjol.
– Han mår fortfarande dåligt efter den otäcka tacklingen han blev utsatt för, säger klubbens sportchef Stefan Bengtzén till SVT Sport.

Det var i en CHL-match mot Adler Mannheim i november i fjol som Daniel Paille fick ta emot en vårdslös tackling och har sedan dess inte kunna spela hockey.

Nu meddelar Brynäs alltså att man bryter kontraktet med 34-åringen eftersom huvudskadan ännu inte läkt.

– Ända sedan händelsen i november 2017 så har det varit en tuff väg för Daniel och hans familj eftersom det var så allvarligt som det var och inte blivit någon förbättring, säger Brynäs sportchef Stefan Bengtzén till SVT Sport.

– Det är en väldigt gemensam överenskommelse som växt fram med tid, där båda sett att det inte blivit någon bättring och elithockeyspelandet just nu ser ut att vara långt borta. Han mår fortfarande dåligt i sin skalle efter den otäcka tacklingen han blev utsatt för.

På Brynäs hemsida uttalar sig 34-årige Paille själv om situationen.

– En vanlig dag för mig nu handlar om att försöka bli bättre. Jag träffar specialister för att försöka reda ut det, men det är fortfarande inte bra. Utöver allt med skadan har jag en nyfödd son hemma som föddes för en månad sedan. Det är vårt första barn och självklart något vi är väldigt glada och exalterade över. Det är ytterligare en anledning till att jag måste fokusera på att komma tillbaka och bli 100 procent igen, säger Paille till sajten.

– Jag har hållit på med det här i 25 år och har aldrig sett något sådant överfall som det var. När det sedan blir en sådan skada som det blev så är det ju ännu mer beklämmande, avslutar Bengtzén.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer