Foto: BILDBYRÅN

Klart: Brynäs har nått målet

Uppdaterad
Publicerad

Brynäs IF vädjade till fansen för att få in två miljoner kronor för sina nyförvärv. Nu bekräftar klubben att summan är uppnådd.

När Brynäs vädjade till sina supportrar om hjälp till nyförvärv svarade fansen snabbt. Över en halv miljon kronor kom in redan första dygnet. Nu, ungefär en vecka senare, har klubben fått in strax över två miljoner kronor. Det har varit målet för att kunna bekosta två nyförvärv.

– Brynäsare, med gemensam kraft har vi både klarat och passerat målet, skriver klubben på sitt twitterkonto, tillsammans med en bild på summan 2 054 706 kronor.

Anfallaren Patrik Berglund, 32, valde, efter många år i NHL (St Louis och Buffalo), förra året spel i Djurgården, medan backen Simon Bertilsson, 29, är tillbaka efter en säsong i Sotji i KHL. Brynäs gjorde tidigare klart med spelarna men har uppgett att de saknat pengarna.

Klubben har kallat till en presskonferens klockan 14:00 i dag.

ARKIV: Brynäs går fram starkt i årets publikbarometer (20 april 2020):

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.