Brynäs klubbdirektör Michael Campese. Foto: Bildbyrån

Klubbdirektören om Brynäs-kaoset: ”Det är katastrof”

Uppdaterad
Publicerad

Kaos i Brynäs – nu uttalar sig klubbdirektören.

– Det är inte rätt skött på något sätt, säger Michael Campese i C Mores sändning.

– Jag måste få stå upp för mig själv när han sitter och ljuger i tv, svarar sportchefen Michael Sundlöv för Expressen.

Det har varit turbulenta dagar i Brynäs. SHL-klubben, som ställs inför ett ödeskval mot HV71 för att hålla sig kvar, sparkade tränarduon Peter Andersson och Viktor Stråhle efter sista grundserieomgången mot Oskarshamn. Men Stråhle fick reda på det via Aftonbladets avslöjande.

– Det är katastrof. Läckan i sig gjorde att den (hanteringen) blev helt ohanterbar. Det är en av sakerna vi ser mest allvarligt på, läckaget. Det har framkommit som en stor del i vår analys att vi måste bli mycket skickligare på det, säger Brynäs klubbdirektör Michael Campese i C Mores sändning.

Han menar att Brynäs behövde göra en förändring inför kvalet. Och tränarna som nu ska försöka rädda kvar Gävleklubben är Josef Boumedienne, huvudtränare, och Nils Ekman, assisterande.

Sundlöv: Vill inte ha pajkastning

I en intervju med Expressen slog Sundlöv tillbaka mot påståendet.

– Jag måste bara få stå upp för mig själv och säga att han ljuger. Varken jag eller Peter har vetat om att han och Stråhle ska få sparken innan det kom ut i tidningarna, säger han och tillägger:

– Jag vill att Brynäs ska få lugn och ro inför kvalet och jag vill inte att detta ska bli en pajkastning, men jag måste få stå upp för mig själv när han sitter och ljuger i tv.

Kvalet börjar i morgon, tisdag, och det avgörs i bäst av sju matcher.

MER HOCKEY: Jonas Andersson: ”Är lite förvånad att de väntade så länge”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.