Foto: TT Nyhetsbyrån

Brynäs lägger fansens miljon på NHL-spelare

Uppdaterad
Publicerad

Runt en miljon kronor samlade Brynäs supportrar in i våras för att stötta SHL-klubben.

Nu läggs pengarna på NHL-meriterade forwarden Dmytro Timashov, 25.

Svensk-ukrainaren har skrivit på för två säsonger.

– Det är galet häftigt vilket engagemang det finns kring Brynäs och jag själv är grymt stolt över att vara en del av den fantastiska gemenskapen som finns runt klubben, säger Brynäs sportchef Johan Alcén till klubbens hemsida.

Timashov, född i Ukraina men uppväxt i Sverige, reste som 18-åring till Nordamerika. Efter spel i den kanadensiska juniorligan med Quebec Remparts har han spelat i NHL och AHL med Toronto Maple Leafs, Detroit Red Wings och New York Islanders organisationer.

– I ”Dima” ser vi en hungrig forward som fortfarande är relativt ung. Han är mitt i karriären och kommer till oss för att han vill ta nästa steg. Han har alltid varit en stor talang och så sent som säsongen 2019/20 gjorde han en hel NHL-säsong, säger Johan Alcén.

Övergången möjliggörs delvis av pengarna supportrarna samlade in.

Dmytro Timashov vill ge fansen valuta för investeringen i honom. Det här kan supportrarna förvänta sig:

– En kille som kommer att jobba hårt, spela med mycket energi och som ska bidra offensivt, säger han till klubbens hemsida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.