Maja Nylén Persson har draftats av New York i PWHL. Foto: Aron Broman / BILDBYRÅN

Brynäs Maja Nylén Persson draftades av New York: ”Extra försvar i Gotham City”

Uppdaterad
Publicerad

SDHL:s bästa back, Maja Nylén Persson, har draftats av New York och kan ta en plats i världens bästa damliga PWHL. Samtidigt lämnar Lina Ljungblom Modo för Montreal.

”Vi har förstärkt med extra försvar i Gotham City”, skriver New York på sin hemsida och refererar till seriehjälten Batman som håller till i den fiktiva staden som är ett äldre smeknamn på New York.

I början av maj berättade 23-åriga Maja Nylén Persson, vald till årets back i SDHL tre år i rad, att hon skulle lämna Brynäs för att ta chansen i den nystartade nordamerikanska proffsligan PWHL.

Då visste hon inte vilket av de sex lagen hon skulle hamna i.

Lina Ljungblom från Modo till Montreal

Nu står det klart att New York, där Johanna Fällman spelar, har draftat Nylén Persson.

– Det är camp i höst, då får man se om man tar en plats. Jag har inget att förlora på att åka över och försöka ta en plats. Jag vill ju försöka utmana mig själv och bli en bättre hockeyspelare. Då kändes det här som det bästa alternativet för att tävla mot och spela med de bästa i världen, sade Nylén Persson när planerna blev aktuella för en månad sedan.

Svenskan gick som tionde spelare totalt i draften.

Under gårdagen blev det klart att Damkronornas Lina Ljungblom byter från Modo mot Montreal.

– Jag är så exalterad över att vara en del av Montreal. När jag såg matcherna under förra säsongen kände jag att det skulle vara en dröm som gick i uppfyllelse att få spela för det laget, inför deras stora fans. Nu är jag så glad över att äntligen kunna göra det, säger Ljungblom till PWHL.

22-åringen gick som 90:e och sista spelare i draften förra året.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.