Mora vann krismötet

Emil Aronsson blev stor hjälte för Mora i 2-0-vinsten mot Brynäs i Gavlerinken.

När hemmalaget stormade framåt som mest för en kvittering, så klev Aronsson fram och petade in pucken i öppet mål till första bortasegern i år.

– Det här var efterlängtat, ler Mora-målvakten Christian Engstrand, som höll sin första nolla i höst.

Brynäs och Mora gled under lördagen in på isen för att ta ny sats över kvalstrecket och för att vända på en dyster inledning av säsongen. Inledningsvis såg inte särskilt mycket av det ut att hända, men efter några minuter satte Brynäs fart mot mål. Skott efter skott, chans efter chans, men inga mål.

Det var i stället Robin Johansson som stack fram för Mora och tog vara på en av få chanser till 1-0. Det satte punkt för en relativt chanslös andra period.

– Vi gör en riktigt bra bortamatch. Vi spelar enkelt. Vi har kladdat alldeles för mycket tidigare, men den här gången gör vi det bra, säger Engstrand till C More.

Brynäs jagade kvittering

Hemmalaget höjde i tredje perioden tempot och hade gott om chanser för en kvittering. Laget hade både flera frilägen och fyra ramträffar, men kom inte närmare än så. Mora tog i stället vara på att Brynäs tog ut målvakten David Rautio för en man mer på isen och punkterade matchen genom Emil Aronsson till 2-0.

– Vi hade många möjligheter att göra mål, men det är tufft att vinna matcher, när man gör noll mål på hemmaplan. Det är nog en liten anspänning i laget, samtidigt som vi inte har rätt kyla, säger Brynäs-tränaren Tommy Sjödin till C More.

Mora bröt därmed en tre matcher lång förlusttrend och gick om Brynäs i tabellen.