Brynäs öppnar för bojkott av CHL

Uppdaterad
Publicerad

Avstängningen på fyra matcher i CHL, för Mannheimspelaren Thomas Larkins brutala tackling på Brynässtjärnan Daniel Paille, har väckt starka känslor.

Nu ser Brynäs över sin framtid i turneringen.

I ett uttalande vädrar klubbdirektör Johan Stark Brynäs missnöje över straffet.

”Vi avvaktar nu hur det Tyska ishockeyförbundet kommer att agera. Vi reagerar också på att konsekvenser i CHL är olika för lag och spelare beroende på vilket landsförbund de tillhör. Det är inte acceptabelt”, skriver Johan Stark på klubbens hemsida.

Se situationen som skapat stora rubriker i hockeysverige:

Osäker framtid i CHL

Brynäs för just nu en dialog med CHL såväl som SHL. Och det är inte säkert att klubben kommer att fortsätta sitt medverkande i turneringen.

”Utifrån de samtalen kommer vi besluta vilka åtgärder Brynäs IF kommer att ta kopplat till fortsatt deltagande i CHL samt eventuella civilrättsliga åtgärder”.

CHL:s sportchef: ”Förstår reaktionerna”

Kritiken mot straffet har varit högljudd och utbredd. ”Det är ett dåligt skämt”, kommenterade SVT Sports expert Jonas Andersson som yrkade på en säsongslång avstängning.

Nu yttrar sig CHL:s sportchef om situationen.

– Det är den längsta avstängningen som gjorts i CHL. Sen kan jag förstå reaktionerna i Sverige – men det är ingenting som tas lättvindigt, säger Bo ”Kulon” Lennartsson till SVT Sport.

– Vi har rapporterat detta till DEL (Tyska ligan). Vi tror att de kommer att behandla detta ärende också, säger Lennartsson.

Larkin fick tre matchers avstängning för själva tacklingen mot Paille, och ytterligaren en på grund av två incidenter av detta slag under samma CHL-säsong.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.