David Rautio. Foto: Bildbyrån

Brynäs tog tredje raka segern

Uppdaterad
Publicerad

Rögle vred upp farten för att jaga ifatt Brynäs tidiga 2–0-ledning. Den hårda pressen tvingade hemmalaget att ta timeout efter bara 6.25 av andra perioden. Då gjorde David Rautio säsongens räddning i Gavlerinken – en signal om att säsongens första hemmanolla var på gång.

En räddning som dessutom höll på att ta Rautio själv av isen då han nära på sträckte sönder sig samtidigt.

Pucken som flipprade runt i röran framför Brynäsmålet landade till slut framför Röglebacken Ben Youds.

Amerikanen nöp till med ett lurigt skott och Brynäskeepern som var på väg att landa på mage på isen lyckades på något märkligt sätt studsa uppåt, framåt och liksom liggande i luften sträcka ut vänsterarmen och suga in pucken i plocken.

Youds trodde inte sina ögon och skakade frustrerat på huvudet.

Rautio tittades till

David Rautio låg å sin sida kvar en kort stund på isen, såg inte helt bekväm ut och tittades till av Brynäs medicinska team innan han spelade vidare.

En försiktighetsåtgärd då Gävlelaget senaste månaden hanterat ett målvaktskaos just på grund av skador.

Först drog David Rautio på sig en hjärnskakning när han höll nollan mot Frölunda den 24 oktober.

Sedan gick Felix Sandström sönder i matchen efter och har inte spelat sedan dess varpå Linus Fernström snabbvärvades.

David Rautio fick avstå spel i sex matcher, gjorde comeback i Brynäskassen för tolv dagar sedan och har nu på de fem matcher han spelat sedan dess noterats för fyra trepoängsvinster och en förlust på övertid.

Rögle som endast har en seger på bortaplan vid full tid – tog denna mot just Brynäs den 19 oktober i Gavlerinken.

”Straffar oss hårt”

Gästerna spelade ironiskt nog bättre nu än då men Brynäs har också lyft sitt spel sedan dess och med Rautio i för dagen omutlig form fick Rögle åka hem med noll mål och inga poäng i bagaget.

Tungt för tabelljumbon och tungt för forwarden Daniel Sylwander – som själv nekades ett mål av Rautio vid ett friläge kort före superräddningen och sedan sade så här till C More.

– De straffar oss hårt när de får sina chanser. Vi är inte tillräckligt heta när vi får våra. Det är största skillnaden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.