Brynäs fick jubla efter seger mot Modo med 2-1. Foto: TT

Brynäs befäste sin serieledning när laget tog sin 12:e seger för säsongen.

Det satt oväntat hårt åt – men till slut vann laget med 2-1 borta mot Modo.

Brynäs fortsätter gå fram som en ångvält i SDHL. På 13 omgångar har laget endast förlorat en match.

Modo pressade dock serieledarna och föll till slut ”bara” med ett mål.

Lara Stalder och Josefin Bouveng såg till att Brynäs hade 2-0 med knappt fyra minuter kvar av mittperioden.

Vasst läge för kvittering

Men då reducerade Modo genom Daniela Pejsova bara 16 sekunder efter Brynäs 2-0-mål.

Modo hade också sedan ett gyllene läge att kvittera när de fick straffslag med mindre än två minuter kvar av perioden.

Men Brynäsmålvakten Ellen Jonsson klev fram och räddade Mariam El-Mahmadis straffslag.

I den tredje perioden kunde sedan Brynäs hålla undan till seger.

Modo tog ut målvakten i slutet, men lyckades inte skapa några heta chanser framför Ellen Jonsson.