Foto: SVT

Brynäs värvar från nerlagda Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

Brynäs målvakt Klara Peslarova har åkt på en knäskada.

Då väljer tabelltvåan att värva Loryn Porter från nerlagda Göteborg HC.

– 48 timmar efter att vi fick beskedet är jag på väg till Gävle. Det var inget vi trodde skulle hända och det har gått väldigt fort, säger 22-åringen.

Under förra veckans toppmöte med Luleå skadade sig Brynäs stjärnmålvakt Klara Peslarova.

Tjeckiskan kommer åtminstone att missa de två kommande matcherna och fler undersökningar krävs innan man vet hur länge knäskadan håller henne borta.

Klubben behöver därför en ny målvakt och har hittat henne – i nerlagda Göteborg HC.

”Stor möjlighet”

22-åriga Loryn Porter från Kanada kom till Sverige och SDHL inför den här säsongen och berättar att hon själv kontaktade Brynäs.

– Laget ligger tvåa och är väldigt starka. Jag har bara hört bra saker om klubben och Brynäs har ett bra rykte även hemma i Kanada och i USA. Det här är en stor möjlighet för mig och nu vill jag hjälpa laget att vinna guld, säger Porter till klubbens hemsida.

”Gjort det väldigt bra”

Porter är spelklar till helgens matcher.

– Hon har hunnit lära känna SDHL och svensk hockey och har gjort det väldigt bra i Göteborg. Det blev en smidig lösning för oss nu när det är osäkert kring Klara och när Göteborg la ner sin verksamhet. Vi ser fram emot att få hit Loryn och att se vad hon kan göra när hon nu får chansen i ett starkare lag, säger sportchef Erika Grahm.

KLIPP: Göteborgs spelare Alexa McMillan efter beskedet om nedläggning: ”Vi är chockerade” (2 november):

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Alexa McMillan överraskades av beskedet. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.