Brynäs vidare efter brutalt slag

Uppdaterad
Publicerad

Brynäs är klart för kvartsfinal i CHL efter 2-1 mot Mannheim. Slutet blev fult med flera slagsmål och en överkörning av Brynäs Daniel Paille tog väldigt illa. – Mannheim skämmer ut sig. Det är svinaktigt, säger SVT Sports kommentator Chris Härenstam.

I Brynäs var det extremt upprörda känslor efteråt.

– Ett ledarskap som är under all kritik. Att de låter spelarna hålla på så trots att matchen är förlorad. Här är man bara ute efter att skada spelare, säger Brynäs tränare Tommy Sjödin till SVT Sport.

Det pyste ur öronen på Brynässpelarna. Mannheims tränare hånlog åt Brynäsbåset när scenerna utspelades.

”Skicka hem skiten”

– Vilka jävla idioter, skicka hem skiten. Det är så jävla fegt av dem. De borde få långa straff, dundrar lagkaptenen Jacob Blomqvist.

Ingen var oberörd av överfallen på slutet.

– Jag blir så upprörd, det är svårt att se de här bilderna. I de här fallen måste vi ha långa avstängningar. Det måste bestraffas hårt, säger SVT:s expert Jonas Andersson.

Paille kördes över av Thomas Larkin från blindside med full kraft. Brynässpelaren låg ner en lång stund innan han mödosamt kunde ta sig upp mot omklädningsrummet. Larkin fick matchstraff och lämnade isen.

Sent på tisdagskvällen var det fortfarande osäkert hur allvarlig Pailles skada är. Men sportchefen Stefan Bengtzén säger till Expressen att läget är bättre än man trott.

Såg ut att gå till förlängning

Det såg ut att gå till förlängning men i slutminuterna fick hemmalaget Brynäs spela i fem mot tre och avgjorde.

Direkt på tekningen efter det numerära överläget kom två spelare fria och lagkaptenen Jacob Blomqvist lyfte in pucken med en backhand för 1-1. Det gav då 4-3 totalt och i tom kasse gjorde Linus Ölund 2-1 och säkrade totalsegern med 5-3.

Inom kort presenteras en ny tränare för Brynäs.

Champions Hockey League

Brynäs IF

2 - 1

Adler Mannheim

0-1, 0-0, 2-0
Gavlerinken Arena, Gävle
Publik: 4252

Så spelas kvartsfinalerna

Visa

Brynäs-Trinec
Växjö-Bern
Jyväskylä-Brno
Liberec-Zurich

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer