Bojkott kan vara aktuellt för Brynäs Foto: Bildbyrån

Brynässtjärnan uttalar sig: ”Farligaste i karriären”

Uppdaterad
Publicerad

Han blev brutalt tacklad av Mannheims Thomas Larkin.

Följden blev hjärnskakning för Daniel Paille – fyra matchers avstängning för Larkin. Nu uttalar sig Brynässtjärnan.

– Det farligaste jag åkt på i min långa karriär, skriver han på klubbens hemsida.

Många höjde sina röster angående tacklingen på en icke puckförande Daniel Paille i tisdagens CHL-match mot tyska Mannheim. Lika många var kritiska mot det straff som Thomas Larkin fick.

Något som Daniel Paille själv ställer sig kritisk till.

– Under min 14 år långa proffskarriär så har jag fått hjärnskakningar tidigare, men som detta – rakt mot huvudet – är det farligaste jag åkt på i min långa karriär, skriver Paille.

”Besviken över straffet”

Vidare tackar stjärnan för det stöd han fått de närmsta dagarna – och att han jobbar på sitt tillfrisknande. Men också att han är besviken på CHL:s dom.

– Om de inte har auktoriteten så bör de försöka ha det för säkerheten för spelarna i CHL:s som spelar i de andra ligorna som ingår i CHL. Genom detta beslut är det tydligt att varken spelarnas säkerhet eller att upprätthålla integriteten av spelet är deras prioritet, skriver han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.