Buffalo bröt förlustsvit

Toronto var storfavorit efter tre raka segrar – men föll tungt.

Buffalo vann stort med 5-1.

– Inte för att vara respektlös mot Buffalo, men det är ett lag vi ska slå, säger svenske backen Rasmus Sandin till Aftonbladet.

Buffalo lämnade Toronto bakom sig med två sköna poäng, och satte i och med bortamatchvinsten dessutom stopp för en förlustsvit på sex matcher.

De båda lagen spelade jämnt i första perioden, sedan Rasmus Sandin kvitterat för Toronto till 1–1 efter det att Jacob Bryson gett gästerna ledningen med ett powerplaymål.

Men Sandins mål blev det första och sista för Toronto den här kvällen. Victor Olofsson gav Buffalo ledningen drygt halvvägs in i andra perioden, i fint svensksamarbete med Rasmus Asplund och Rasmus Dahlin.

Olofsson plockade upp en retur från Asplund, vilket innebar en 2–1-ledning.

Därefter utökade Buffalo ledningen tre gånger om, via Tage Thompson, Jeff Skinner och Kyle Okposo. Mötet slutade därmed 5–1.

MER FRÅN NHL: Här avgör Raymond i förlängning (2 mars 2022)