Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se allt som Calgary får i utbyte för Elias Lindholm i klippet ovan. Foto: Sergei Belski / BILDBYRÅN

Calgary byter bort Elias Lindholm – flyttar till Vancouver

Uppdaterad
Publicerad

NHL-laget Calgary byter bort sin svenske stjärnforward Elias Lindholm till Vancouver, rapporterar nhl.com.

Vancouvers svenske general manager Patrik Allvin tror att Lindholm kommer lyfta hela laget.

– Förbättrar vårt lag enormt mycket, säger han.

I utbyte mot 29-årige Lindholm får Calgary Andrej Kuzmenko samt Hunter Brzustewicz och Joni Jurmo. Förutom spelarna får Calgary även Vancouvers förstarunda i draften 2024 samt ett val i fjärderundan som blir tredjerundan istället om Vancouver går till semifinal i Stanley Cup-slutspelet.

– Genom att värva Elias Lindholm känner vi att vi förbättrar vårt lag enormt mycket. Han har bevisat att han är en förstakedjespelare och kommer att ge vår tränare Rick Tocchet lite fler möjligheter när han ska formera våra två toppkedjor, säger Vancouvers svenske general manager Patrik Allvin på lagets sajt.

Elias Lindholm har gjort 32 poäng (nio mål och 23 assist) under de 49 matcher han spelat den här säsongen med Calgary.

Innevarande säsong var den sjätte för Lindholm med Calgary. De senaste säsongerna har han öst in mål men den här säsongen har det gått lite sämre.

I Vancouver får Elias Lindholm sällskap av landsmännen Nils Åman, Nils Höglander och Elias Pettersson.

Den sistnämnde kan Lindholm få spela med redan i helgen eftersom både han och Pettersson är uttagna till att spela den prestigefyllda All Star-matchen i helgen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.