New Jerseys tränare Lindy Ruff är missnöjd efter förlusten mot Carolina. Foto: TT

New Jersey efter kollapsen: ”Svårt att ens beskriva”

Carolina har kopplat greppet om kvartsfinalserien mot New Jersey i Stanley Cup-slutspelet efter 6-1 i natt. I det fjärde mötet mellan lagen gjorde Carolina fyra mål på fem minuter och leder nu med 3-1 i matcher mot New Jersey.

– Det är svårt att ens beskriva hur dåligt vi åkte skridskor, säger New Jerseys tränare Lindy Ruff.

Under tolv minuter i andra perioden öste Carolina in fem mål. Fyra av dem gjordes inom loppet av 5.20.

– Matchen avgjordes under fem minuter och resten av matchen var eeh, säger Carolinas tränare Rod Brind’Amour.

Martin Necas inledde med ett mål drygt åtta minuter in i andra. Och sedan följde en strid ström av fullträffar först av Brett Pesce i tionde minuten, följd av svenske Jesper Fast som gjorde sitt fjärde slutspelsmål i tolfte minuten. Bara en minut senare nätade Brett Burns och Carolinas målkavalkad avslutades i tjugonde minuten av Jordan Martinook.

”Vi hade killar som inte höll sig till matchplanen”

Carolinas kapen Jordan Staal, som noteras för två assist, var nöjd med hur laget tog sig an matchen.

– Vi gjorde vad vi vill. Det är härligt att se alla bidra och vinna kamperna, sade Staal.

Mer missnöjd med sitt lags insats var New Jerseys tränare Lindy Ruff.

– Vi hade killar som inte höll sig till matchplanen. Det är svårt att ens beskriva hur dåligt vi åkte skridskor och hur illa vi behandlade pucken, sade han efter brakförlusten.

Carolina som nu leder med 3–1 i matcher och kan avgöra kvartsfinalspelet när lagen möts i en femte match natten mot fredag.