Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Sebastian Ahos avgörande. Foto: Karl B DeBlaker

Carolinas Sebastian Aho förstörde Floridas rekordjakt: ”Känns bra”

Uppdaterad
Publicerad

Floridas rekordjakt förstördes av Carolinas Sebastian Aho. Med 19 sekunder kvar gjorde han 1-0 och såg till att Floridas svit med segrar på bortaplan stannade på elva.

– Det känns bra, säger finländaren.

Rekordet för bortasegrar är tolv som delas av Detroit 2005-06 och Minnesota 2014-15.

– Självklart vill man tänka på de här sviterna men jag tror inte vi bryr oss så mycket om hur många matcher i rad vi vinner och vi har vunnit många matcher i rad och gjorde en bra match, säger Floridas kapten Aleksander Barkov, enligt NHL.

Det var med 18,9 sekunder kvar som Aho drev in i anfallszon,. fick tag på pucken, snurrade runt och drog iväg ett snärtigt handledsskott som letade sig in vid Sergej Bobrovskys stolpe.

Tkachuk och Forsling utgick efter första perioden

– Det känns bra. Matchen var på väg att ta slut och att göra mål så sent garanterar nästan en vinst, säger den finske Sebastian Aho som inte ska förväxlas med den svenske namnen som spelar för New York Islanders.

Floridas stjärna Matthew Tkachuk och Gustav Forsling spelade inte efter den första perioden. Tkachuk åkte på en hård smäll av Andrej Svechnikov medan det är oklart vad som gjorde att Forsling inte kunde spela vidare.

– Båda kommer förmodligen att testas dag för dag. Vi kommer att få en bättre uppfattning när vi kommer hem i morgon, säger Floridas tränare Paul Maurice.

Rangers en seger från klubbrekordet

New York Rangers håller liv i sin svit och vann mot New Jersey med 5-1 och tog sin nionde raka seger.

– Man får självförtroende av sånt här, säger Mika Zibanejad till Expressen.

Klubbrekordet med tio raka segrar är från säsongen 1972-73.

NHL

Carolina Hurricanes logo

Carolina Hurricanes

1 - 0

Florida Panthers logo

Florida Panthers

0-0, 0-0, 1-0
PNC Arena, Raleigh, NC
Publik: 18700

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.