Challe Berglunds Leksand föll med 8-1: ”Vi fick en lektion”

Uppdaterad
Publicerad

Växjö slog Leksand med 8-1 efter att Hugo Gustafsson gjort ett hattrick. Det var Växjös största vinst genom tiderna mot Leksand.

– Vi fick en lektion i dag, säger Leksands tränare Challe Berglund till TV4 Play.

Leksand var seriens bästa bortalag och hade fyra raka segrar mot Växjö när man i förväg trodde på jämn match mellan tvåan och femma i tabellen. Det blev inte alls på det viset.

– Vi är under utbildning och fick en lektion i dag. Vi har seglat runt lite på slutet och tyckt att vi varit lite sköna och det återspeglades i den här matchen, säger Leksands tränare Challe Berglund som har en del att prata med spelarna om med sex timmar i bussen framför sig.

Under slutminuterna stod publiken upp och hyllade sitt lag med sång och taktfasta ramsor. Det var lördagskväll och fest i Växjö, vars lag gjorde 4-0 i sista perioden mot Färjestad i torsdags och surfade vidare på den vågen.

Innan kvällens 8-1 var Växjös största vinst mot Leksand i högsta serien och allsvenskan 6-0 från 18 februari 2017.

”Gav spelarna beröm vid 0-5”

– Vi gav spelarna beröm inför den sista perioden och sa att vi skulle vända den här matchen trots att det stod 0-5 inte minst för Mackans skull i målet, fortsätter Berglund vars Leksand bytte ut Mantas Armalis inför den tredje perioden mot Marcus Gidlöf.

Det blev en ovan matchvinnare som klev fram i Växjö.

– Just nu mår man bra. Alltid kul att leverera och en bra match över 60 minuter. Vi trummade på även när det stod 5-0 inför tredje perioden, säger Hugo Gustafsson som fram till i kväll hade gjort ett mål den här säsongen, att jämföra med åtta mål under förra säsongen.

Gustafssons första mål, 4-0, kom i numerärt underläge när han fick med sig pucken i ett friläge och kunde avsluta på ett effektivt sätt.

SHL

Växjö Lakers HC logo

Växjö Lakers HC

8 - 1

Leksands IF logo

Leksands IF

2-0, 3-0, 3-1
Vida Arena, Växjö
Publik: 5610

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.