Växjö vann CHL-premiären. Foto: Bildbyrån.

Växjö vann CHL-premiären

Regerande svensk mästare.

Nu siktar Växjö på nästa titel.

Laget vann CHL-premiären hemma mot Sparta Prag med 2-1.

Smålänningarna visade effektivitet och straffade gästerna från Tjeckien två gånger om i power play.

Först satte Olle Lycksell 1-0 med drygt fyra minuter kvar av första perioden. I början av andra utökade sedan finländaren Julius Nättinen till 2-0.

Målvakten Janis Kalnins såg länge ut att hålla nollan bakåt, men med sekunder kvar av matchen reducerade Sparta Prag till 1-2.

Växjös seger kunde dock aldrig hotas.

Det betyder att Lakers – som spelade final i Champions Hockey League 2018 – tog full pott i premiären i grupp A.

– Power play blev avgörande, säger experten Maria Rooth i SVT:s sändning.

Nästa match är hemma mot tyska Bremerhaven på söndag.