Robert Ohlsson är skeptisk till CHL:s regelförändringar. Foto: Bildbyrån

CHL gör om reglerna för utvisningar

Uppdaterad
Publicerad

Champions Hockey League, CHL, har fattat några oväntade beslut. Man gör om reglerna runt utvisningar – på hela tre sätt.

Bland annat kommer ett lag att få fortsätta spela powerplay om de gör mål.

– Spelarna kom fram till mig och frågade om det var på riktigt, säger Skellefteås tränare Robert Ohlsson till SVT Sport.

I ett försök att göra sin tävling mer attraktiv har CHL beslutat sig för att göra tre regelförändringar kopplade till utvisningar.

De tre förändringarna träder i kraft till årets turnering och är tänkta att leda till mer risktagande och eventuellt också fler mål.

Regelförändringarna i CHL:

1. Ett lag kommer att få fortsätta spela powerplay även om de gör mål, även under tvåminuters-utvisningar.

2. Utvisning kommer att dömas även om det blir mål under avvaktande utvisning.

3. Om ett lag gör mål i boxplay kommer utvisningen att avslutas.

– Vi har kommit på tre simpla, men effektiva, förändringar som har potential att ge mer spänning till spelet, säger vd Martin Baumann i ett pressmeddelande.

”Kanske är en konservativ gammal gubbe”

De svenska lagen i kommande säsong är Växjö, Skellefteå och Färjestad. Regerande mästare är finländska Tappara som besegrade Luleå i finalen tidigare i år.

Skellefteås tränare Robert Ohlsson förstår varför man gör förändringar, men är skeptisk.

– Jag tycker nog inte att det är särskilt bra, men jag kanske är en gammal konservativ gubbe. Jag tycker att det ger mer uppmärksamhet för CHL än att det är bra för hockeyn, säger han till SVT Sport.

Han berättar att några av spelarna hade kommit fram och frågat honom om det faktiskt var sant.

– De tyckte väl att det var väldigt speciellt. Förhoppningsvis blir det bra. Det kanske blir något positivt av det, säger Ohlsson.

KLIPP: Luleå förlorade CHL-finalen – efter snöpligt självmål (18 februari 2023)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.