Leksand vände och vann. Foto: Bildbyrån.

Leksand vände och vann

CHL-premiär för Leksand.

Då vände man och vann med 5-3 mot Slovan Bratislava.

– Stark att komma tillbaka efter ett 2-0 underläge, säger kommentator Björn Becksmo i SVT Sports sändning.

Det tog inte mer än fem minuter innan Slovakiens mest framgångsrika ishockeyklubb, Bratislava, tog ledningen på bortais mot Leksand.

Drygt fyra minuter senare kom utökningen, och 2-0.

Men inför den andra perioden tändes en ny låga och Leksand reducerade genom Oskar Lang som fått pucken av Jonas Ahnelöv.

Elva minuter in i den andra perioden kom också utjämningen. Den här gången var rollerna omvända efter att Oskar Lang assisterat Jonas Ahnelöv till kvitteringen.

Ruohomaa matchhjälte

En låga orkar inte brinna hur länge som helst, likt Leksand som tappade fart. Två minuter efter kvitteringen tog Bratislava ledningen igen.

Ny energi hämtades dock upp med endast fem minuter kvar av matchen. Hemmalaget var tillbaka och kvitterade till 3-3.

Med endast två minuter kvar fullbordade Leksand vändningen. Slovan Bratislava hamnade i numerärt underläge och Mikael Ruohomaa tog vara på power play.

Ruohomaa fick bli matchhjälte framför hemmasupportrarna när han med sekunderna kvar gjorde sitt andra mål, och fastställde slutresultatet 5-3.