Frölunda är regerande mästare i CHL. Foto: Bildbyrån

CHL ställer in säsongen: ”Är inte hållbart”

Uppdaterad
Publicerad

På grund av coronasituationen i Europa väljer CHL att ställa in säsongen. Det meddelade turneringen under eftermiddagen.

– Hälsan och säkerheten för alla lag är den högsta prioriteten, säger CHL:s president Peter Zahner i ett pressmeddelande.

Champions Hockey League har kommit fram till att situationen med Covid-19 i Europa inte är tillräckligt stabil för att genomföra en säsong. Turneringen kunde därför inte garantera att alla matcher skulle kunna genomföras då det finns flera reserestriktioner mellan länder.

– Vi har kommit fram till att spela säsongen 2020/2021 inte är hållbart för CHL eller de klubbar som deltar varken operationellt eller ekonomiskt, säger Peter Zahner.

– Hälsan och säkerheten för alla lag är den högsta prioriteten. Och med den nuvarande epidemiologiska utvecklingen skulle vi inte kunna garantera att alla skulle komma hem friska och utan att behöva sitta i karantän.

KLIPP: Frölunda vann CHL för fjärde gången (4 februari 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.