Lundqvist: ”Vi skjuter oss själva i foten”

Uppdaterad
Publicerad

Henrik Lundqvist mötte SVT Sport direkt efter nederlaget mot Finland.

– Det är klart att jag vill stoppa fler puckar. Jag har inte kommit upp till den nivån jag velat, säger Lundqvist.

Målvakten Henrik Lundqvist var deppig efter förlusten mot Finland i kvartsfinalen.

– En jättestor besvikelse. Vi är det bättre laget, vi skjuter oss själva i foten och ger dem luft under vingarna. Vi spelar svårt. Det är bara synd. Vi har hyfsad koll, jag vet inte vad som händer när de kvitterar till 4-4. Vi är skickligare men i slutändan tappar vi puck när vi ska gå ”cross ice”, säger Henrik Lundqvist till SVT Sport.

Ishockey-VM

– Alla spelar sin roll i den här förlusten, det är klart att jag vill stoppa fler puckar.

Har du kommit upp i den nivån du har i den här turneringen?

– Nej, det tycker jag inte. Jag har gjort allt jag kunnat för att komma i form, tränat och fokuserat, men jag har inte kommit upp till den nivån jag velat.

Lundqvist har haft det bitvis tufft i VM och landar på 88,7 i räddningsprocent. I listan över VM:s målvakter sorterat på just räddningsprocent hittar vi svensken först på 13:e plats.

– Jag har släppt in ett par olyckliga mål, men jag ska inte ta på mig för mycket. Vi vinner tillsammans och förlorar tillsammans.

Stänger inte dörren för fortsatt landslagsspel

Huruvida detta var Lundqvist sista framträdande i Tre Kronor eller inte, återstår att se.

– Jag vet inte, vi får se. Jag fyller 38 nästa år och har två år kvar på kontraktet (med New Your Rangers) så vi får se hur länge jag håller på. Det är otroligt kul att få spela för Sverige, det är betydligt mycket roligare när man vinner och gör skillnad. Den här gången gick det inte, det är synd. Jag vet inte om det var sista gången eller inte.

Så var matchen:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ishockey-VM

Mer i ämnet