Colorado firar Carl Söderbergs mål. Foto: Bildbyrån

Colorado klart för slutspel – Söderberg målskytt

Colorado Avalanche vann säsongens näst sista match mot Winnipeg Jets med 3-2 efter förlängning och därmed är klubben klar för slutspel. Colorado låg under med 2-0, men bland annat med hjälp av ett mål av Carl Söderberg vände de matchen.

Efter den första perioden ledde Winnipeg med 2-0 tack vare mål av Mark Scheifele och Nikolaj Ehlers.

Men då tog det formstarka Colorado tag i matchen. Reduceringen kom genom Tyson Barrie innan Carl Söderberg styrde in kvitteringen på ett skott från Tyson Jost.

Matchen gick därmed till förlängning och knappt två minuter in i den tog Erik Johnson emot pucken från Nathan MacKinnon och sköt in den bakom Winnipegs målvakt Connor Hellebuyck.

– Energin och publiken – oj, vad kul det var. Det är en så häftig upplevelse att få göra det framför våra supportrar här. Två år i rad i slutspel och förväntningarna är större den här gången, säger Johnson till Denver Post.

Därmed är Colorado, med svensken Gabriel Landeskog som lagkapten, klart för slutspel för andra säsongen i rad.

Svenskar bakom San Joses seger

I en betydligt mindre viktig match hade två svenskar en ännu större roll. Edmontonstjärnan Leon Draisatls två mål räckte inte till seger då de tog emot San Jose Sharks.

Först gjorde Draisatl 1-0 innan svensken Marcus Sörensen kvitterade. Brent Burns såg sedan till att San Jose tog ledningen och då kvitterade tyske Draisatl.

I slutet av den andra perioden klev sedan Gustav Nyquist fram och avgjorde matchen som slutade 3-2 till San Jose som redan är slutspelsklara.

Edmonton gör, trots stjärnorna Draisatl och Connor McDavid, ingen bra säsong och kan inte nå slutspel.