Colorado skåpade ut Arizona i Stanley Cup

Colorado Avalanche gjorde processen kort med Arizona Coyotes i åttondelsfinalen. Prärievargarna skickades hem med svansen mellan benen efter ytterligare en förnedrande 1-7-förlust.

– Vi sade tidigt i matchserien att vi skulle nöta ned dem. Det var vår plan och vi höll oss till den, säger Colorados lagkapten Gabriel Landeskog.

Colorado har visat minst sagt fin form i åttondelsfinalserien. I den femte matchen mot Arizona stod det 3-0 efter den första perioden, vilket hade blivit till 6-0 när det var dags för nästa periodvila. Därefter blev den tredje perioden en mindre målrik historia, där båda lagen fick in varsin puck innan slutsignalen ljöd.

För andra matchen i rad besegrar Colorado därmed sin motståndare med 7-1. Det är första gången i NHL-historien som ett lag vinner de två avslutande matcherna i en slutspelsmatchserie med sex mål.

André Burakovsky spelade fram till två mål, och Gabriel Landeskog noterades också för två assist.

– Det var jämt i början av matchserien, men vi lyckades uppenbarligen hitta sätt att få fler skott på mål, säger Landeskog vid den digitala presskonferensen efter matchen.

”Arbetsmoral först”

Nazem Kadri och Nathan MacKinnon blev båda tvåmålsskyttar. Det är andra matchen i rad som Kadri är flermålsskytt, något som bara fem andra spelare i klubbens historia (däribland Peter Forsberg) har lyckats med i slutspelet.

Segern innebär 4-1 i matchserien i bäst av sju matcher, och Colorado är vidare till kvartsfinal med gott självförtroende:

– (Självförtroendenivån) är hög, det har den alltid varit, och om vi spelar och behåller vår identitet kan vi mäta oss med de bästa. Vi har gjort ett bra jobb, arbetsmoralen kommer först, och det visar sig uppenbarligen, säger Kadri i en tv-intervju direkt efter matchen.

Landeskog säger att det inte blir något stort firande, men att det blir några dagars vila inför kvartsfinalserien.

– Vi är redo att ta nästa steg. Vi är en grupp där de flesta har varit i laget i tre-fyra år, som har vuxit och gått igenom svårigheter tillsammans

Även Boston är vidare till kvartsfinal i Stanley Cup efter 2-1 mot Carolina, lagets fjärde raka seger.

Åttondelen mellan Montreal och Philadelphia lever vidare efter Montreal-seger med 5-3. Montreal reducerar därmed matchserien till 3-2.