Landeskog blodig av klubba i ansiktet – gjorde mål direkt efter

Colorados svenske lagkapten Gabriel Landeskog började blöda från näsan redan i den första minuten. Kort därefter gjorde han mål, men till slut förlorade hans lag med 5-3 borta mot St Louis Blues.

Det hade inte ens gått en minut innan St Louis-backen Robert Bortuzzo på ett oförsiktigt sätt skickade upp klubban i ansiktet på 28-årige Gabriel Landeskog. Lagkaptenen började blöda från näsan och fick spela vidare med ett plåster i ansiktet.

Nästan direkt efter, i numerärt överläge, tog Colorado ledningen då Andre Burakovsky hittade stjärnbacken Cale Makar som stenhårt skickade in ett slagskott i nätmaskorna.

Kort därefter var 22-årige Makar framme med sin briljans igen. Han rundade målet och frispelade Landeskog som bara behövde sätta in pucken.

Sedan tog St Louis över och innan den första perioden var över hade de vänt till 3-2 genom två mål av Ryan O'Reilly och ett av Ivan Barbasjev.

Colorados storstjärna Nathan MacKinnon kvitterade i den andra perioden då han distinkt sköt in ett slagskott vid närmsta stolpen. Både MacKinnon och Makar hade redan här stått för 1+2 poäng vardera. Burakovsky noterades även han för ytterligare en assist.

Gästerna från Denver stod sedan inte för någon bra sista period. Istället var det St Louis som lyckades avgöra då Mike Hoffman satte det avgörande 4-3-målet. Ryan O'Reilly fullbordade sedan sitt hattrick då han satte 5-3-målet i öppen kasse.

Colorado har varit ett av ligans bästa lag den här säsongen och de är redan klara för slutspel.

KLIPP: Colorado klart för slutspel efter två mål av Burakovsky (23 april)