Gabriel Landeskog har precis kvitterat till 1–1 i slutminuterna. Foto: TT

Colorado vände i slutminuterna

Nashville ses som en av favoriterna till att vinna Stanley Cup i år.

Men uppstickaren Colorado vägrar att vika ned sig i den första slutspelsrundan.

Avalanche vann med 2–1 i natt och reducerade därmed till 2–3 i matchserien.

Predators tog ledningen via Nick Bonino med knappt tio minuter kvar av matchen, och såg i det läget ut att avancera vidare till kvartsfinal mot Winnipeg Jets.

Men Colorados utstarka förstakedja kvitterade till 1–1 med drygt fem minuter kvar av ordinarie tid. Svenske lagkaptenen Gabriel Landeskog gjorde målet och tystade hemmapubliken efter vackert förarbete av Nathan MacKinnon och Mikko Rantanen.

Sven Andrighetto satte sedan avgörande 2–1 med bara 1.28 kvar. Målvakten Andrew Hammond räddade 44 skott och blev också en av bortalagets hjältar.

Nästa match spelas i Colorado natten till måndag.

NHL-SLUTSPELET

• Tampa Bay–New Jersey 3–1 i matcher (nästa match i Florida på lördag)
  • Boston–Toronto 3–1 i matcher (nästa match i Boston, natten till söndag)
  • Washington–Columbus 2–2 i matcher (nästa match i Columbus på lördag)
  • Pittsburgh–Philadelphia 3–2 i matcher (nästa match i Philadelphia, natten till måndag).
  • Nashville–Colorado 3–2 i matcher (nästa match i Colorado natten till måndag)
  • Winnipeg–Minnesota 4–1 i matcher (Winnipeg klart för kvartsfinal)
  • San Jose–Anaheim 4–0 i matcher (San Jose klart för kvartsfinal)
  • Vegas–Los Angeles 4–0 i matcher (Vegas klart för kvartsfinal)