Columbus bortaskrällde mot Tampa Bay

Columbus låg under med 0–3 mot suveräna Tampa Bay. Men bortalaget reste sig och vände till 4–3 i lagens första åttondelsfinal i NHL-ishockeyn.

– Vi fick oss en nyttig läxa, säger Tampa-kaptenen Steven Stamkos till Sportbladet efter chock-förlusten.

Tampa Bay fick en flygande start i NHL:s åttondelsfinal mot Columbus. Det tog laget fyra minuter för att spräcka nollan bakom Sergej Bobrovskij, och när signalen för första pausvilan gick ledde Victor Hedman och de andra hemmaspelarna med 3–0.

Men det som såg ut som en säker seger när spelarna kom ut på isen igen blev någonting helt annat.

Columbus jämnade ut spelet och skapade allt fler chanser samtidigt som Tampa Bay inte tilläts komma till lika många lägen.

Nick Foligno reducerade i mitten av andra perioden, men ännu sju minuter in i slutperioden såg hemmalaget ut att kunna rida ut stormen. Då satte David Savard 3–2 och sju minuter hade Columbus vänt underläget till ledning med 4–3.

Ledningsmålet var lika snyggt som viktigt. I numerärt överläge spelade Seth Jones, Zach Werenski och Atrtemi Panarin runt pucken så att den åter hamnade hos Jonas, som med ett distinkt, högt skott i krysset hittade nätet.

En slutforcering av hemmafavoriterna hjälpte inte och slutspelets första miniskräll var ett faktum. Tampa Bay får ny chans med ny hemmamatch natten till lördag, svensk tid.

Då måste stjärntrion Nikita Kutjerov, Steven Stamkos och Brayden Point – som tillsammans stod för över 300 poäng i seriespelet – höja sig ett steg. Ingen av dem noterades ens för en målgörande passning i den första matchen.