Connor Bedard gjorde sitt första NHL-mål – på Linus Ullmark

Uppdaterad
Publicerad

NHL:s störste talang på nästan ett decennium har presenterat sig.

Borta mot Boston Bruins spräckte Connor Bedard nollan i matchen med sitt första mål i proffskarriären.

– Det var exalterande och väldigt lättande, säger 18-åringen till nhl.com.

Sommarens draftetta Connor Bedard jämförs med tidigare stortalanger som Connor McDavid och Sidney Crosby sett till höjden på hans potential. En del av detta har han redan visat upp.

I sin NHL-debut natten till onsdag spelade han fram till ett av målen när Chicago Blackhawks bortavann mot Pittsburgh Penguins. Natten till idag hittade han nätet själv.

Efter att ha plockat upp en retur bakom mål gick han köksvägen och överlistade fjolårets Vezina trophy-vinnare (som ligans bästa målvakt) Linus Ullmark för 1-0 fem minuter in i matchen i TD Garden i Boston.

– Det var väldigt häftigt, en cool byggnad att göra det i också. Familjen var här, så det kändes riktigt bra, säger Bedard till nhl.com.

Men Ullmark och hans Boston repade sig och vände på matchen. Mycket tack vare superstjärnan David Pastrnak som stod för två mål i 3–1-vinsten.

Linus Ullmark slutade med 20 räddningar, där två av dem var jättelägen för Bedard att utöka sin målskörd.

NHL

Boston Bruins logo

Boston Bruins

3 - 1

Chicago Blackhawks logo

Chicago Blackhawks

1-1, 1-0, 1-0
TD Garden, Boston, MA
Publik: 17565

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.