Connor McDavid stod för två poäng i 2-0-segern. Foto: TT

Connor McDavid förde Edmonton till kvartsfinal

Edmonton är vidare i NHL-slutspelet efter 2-0 i den sjunde och avgörande matchen mot Los Angeles.

Connor McDavid stod för ett mål och en assist.

Connor McDavid gjorde ett mål och två assist när Edmonton tvingade fram en sjunde och avgörande match i åttondelsfinalen mot Los Angeles tidigare i veckan.

Edmontons poängkung levererade även i match sju.

Först assisterade han Cody Ceci som gjorde Edmontons 1-0-mål i den andra perioden och sedan satte han själv 2-0-målet med fyra minuter kvar av den sista perioden.

Efter en tekning i defensiv zon vände Edmonton. Pucken hamnade hos McDavid som uppvaktade av en försvarare tog sig runt bakom målburen och tråcklade sig fram innan han drog dit 2-0.

McDavid har nu gjort 14 poäng i NHL-slutspelet.

Edmonton är vidare till kvartsfinal efter 4-3 i matcher.