Leksands Ashton Carter. Foto: Bildbyrån

Coronasmitta i SHL – sex matcher skjuts upp

Uppdaterad
Publicerad

Nytt år – och nya coronautbrott i SHL.

Leksand, Malmö, Oskarshamn och Djurgården har fått in smitta i sina trupper och nu skjuts sex av veckans hockeymatcher upp, skriver SHL på sin hemsida.

Det handlar om fyra matcher på torsdag – Färjestad-Oskarshamn, Malmö-Frölunda, Leksand-Linköping och Djurgården-Luleå – samt två matcher på lördag: Oskarshamn–Malmö och Leksand–Örebro.

Det är inte klart med nya speldatum för matcherna.

Svensk hockey är hårt drabbat av corona just nu.

Coronasmitta i flera serier

Hockeyallsvenskan hade redan skjutit upp sex matcher i veckan och nu meddelar ligan att HV71:s matcher hemma mot Troja/Ljungby (på onsdag) och borta mot Västerås (fredag) skjuts upp.

Serieledande HV71 upptäckte flera fall av smitta under måndagsmorgonen och har stängt ned verksamheten i herrlaget till och med i morgon, skriver klubben på sin webbplats.

SDHL-matcher skjuts upp

På damsidan meddelade SDHL under måndagskvällen att man skjuter fram matcherna mellan AIK-HV71 (5 jaunari) och AIK-Göteborg (6 januari) på grund av smittspridning i AIK. Klubbarnas medicinskt ansvariga har tagit beslutet.

Nya speldatum kommer att kommuniceras längre fram.

Sedan tidigare har ligan fått skjuta upp fyra matcher efter smittspridning i SDE och Linköping.

MER ISHOCKEY: Roger Rönnberg: ”Jag hoppas att SHL tänker sig för” (30 december 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.