Sidney Crosby och Mika Zibanejad Foto: TT

Crosby bakom Pittsburghs seger

Uppdaterad
Publicerad

Pittsburgh har hittat formen. Med en Tristan Jarry som en mur i målet och Sidney Crosby och Kasperi Kapanen i målform på andra sidan isen blev det 4–2 mot New York Rangers och åttonde segern på de senaste elva matcherna.

– Alla kvällar är viktiga och alla lag kan slåss om det, det ser man på resultaten varje dag. Alla kan verkligen slå alla. Vi kan bara tänka på oss själva och spela på rätt sätt och det har gett resultat den senaste tiden, säger Crosby på presskonferensen efter matchen.

På isen bevisades det när Pittsburgh dominerade inledningen, men där Rangers Jack Johnson var den som spräckte matchens nolla – och när Rangers efter hemmalagets vändning till 3–1 var laget som låg på var det Pittsburgh som drog det längsta strået, efter en New York-reducering kunde Crosby i tom bur prickade in slutresultatet 4–2.

Den gamle målsprutan får ursäkta, lagets hjälte var målvakten Jarry, som storspelade.

– Vi var inte som bäst i tredje perioden och han gjorde några viktiga räddningar för oss, speciellt under de sista två minuterna. Han växte till en jätte när vi behövde det som mest, säger tränaren Mike Sullivan.

4–2 var nästan rena rama utklassningssegern under en kväll där fem matcher gick till förlängning – men var samtidigt ingenting mot Dallas 6–1 mot Chicago.

”Väldigt lyckligt lottad”

Där väckte Mattias Janmark Chicagos hopp när han tidigt i andra perioden från vänster tekningscirkel prickade in lagets reducering till 1–2. Men John Klingberg såg kort därefter till att åter dryga ut Dallas ledning, och sedan hade Chicago – vars insats av Sun Times kort och gott beskrivs som en av årets absolut sämsta – inte mycket att sätta emot.

Laget har nu släppt in tolv mål på mindre än fem perioder och kunde utöver Janmarks mål bara fira Patrick Kane när han skrinnade in för sin 1 000:e NHL-match.

– Det är galet att det har gått så fort att komma upp i tusen matcher. Det känns som bara i går som jag började spela i NHL. Jag känner mig väldigt lyckligt lottad över att få ha spelat så här länge och så här många matcher, sade Kane till klubbens hemsida inför kampen.

NHL

Pittsburgh Penguins logo

Pittsburgh Penguins

4 - 2

New York Rangers logo

New York Rangers

1-1, 2-0, 1-1
PPG Paints Arena, Pittsburgh, PA

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.