Segerjubel efter att storstjärnorna Sidney Crosby och Jevgenij Malkin samarbetat till avgörande 2-1 i förlängningen mot Detroit. Foto: TT

Sidney Crosbys nya succé efter skadan – hjälte i natt

Superstjärnan Sidney Crosby, 32, har visat storform sedan comebacken tidigare i veckan.

I natt blev han hjälte med det avgörande 2-1-målet i förlängningen borta mot Detroit.

Kanadensaren har nu gjort sex poäng på sina tre första matcher.

Crosby missade hela 28 matcher på grund av en magmuskeloperation, men är nu tillbaka.

Och det med besked.

I Little Caesars Arena i natt visade han tidigt att han var på spelhumör och var ett offensivt hot för bortalaget.

Men det var Red Wings som tog ledningen i powerplay i den andra perioden, och pressade på för 2-0 kort därpå.

Papporna jublade på läktaren

Pittsburgh jagade en kvittering och Teddy Blueger träffade stolpen efter att målvakten Jimmy Howard lämnat kassen och skickat iväg en missriktad rensning.

I stället kom 1-1 i den tredje perioden när Bryan Rust avslutade ett fint klapp-klapp-spel. Matchen gick till förlängning där Crosby blev hjälte efter cirka en och en halv minut.

I position framför kassen och med klubban i isen styrde han in en snygg passning från lagets andra storstjärna Jevgenij Malkin, som noterades för två assist i matchen. Samtidigt jublade flera av Pittsburgh-spelarnas pappor på läktaren.