Crosby gick vinnande ur 50:e mötet med Oventjkin Foto: Bildbyrån

Crosbys Pittsburgh vann stjärnmöte

Sidney Crosby gick vinnande ur stjärnduellen mot Alexander Ovetjkin i NHL-ishockeyn.

Patric Hörnqvist gjorde ett av målen när hans och Crosbys Pittsburgh vann över Washington med 4–3 på bortaplan.

Det var 50:e gången som 32-årige Crosby ställdes mot Ovetjkin, 34, när det gäller grundseriemöten mellan de två topplagen i NHL.

Båda stjärnorna har varit glödheta på sistone. Ryske målmaskinen Ovetjkin hade gjort elva mål på de fem senaste matcherna och klättrat till åttonde plats i NHL:s målliga genom tiderna med 695 fullträffar.

Crosby hade gjort elva poäng på sex matcher efter att ha kommit tillbaka från skada.

Båda blev mållösa i matchen, men Crosby noterades för en assist fram till Pittsburghs 3–1 i mittperioden genom Dominik Simon.

Då hade Hörnqvist dessförinnan styrt in 2–1-målet i första perioden med sitt tolfte mål för säsongen. Han fick en del hjälp av Washingtons målvakt Ilja Samsonov som olyckligt missade med klubban och styrde in pucken den sista biten.

Det blev ett intensivt och tufft prestigemöte mellan lagen som slåss om förstaplatsen i Metropolitandivisionen. Washington, som också är etta i östra konferensen, behåller ledningen och är fyra poäng före Pittsburgh.

Jevgenij Kuznetsov reducerade för Washington efter sex minuter av tredje perioden och sedan öste Ovetjkin, Niklas Bäckström och de andra hemmaspelarna på med allt.

Lars Eller fick utdelning med sitt andra mål i matchen efter 17.42, men då hade Brandon Tanev 15 sekunder dessförinnan gjort 4–2 på en av Pittsburghs fåtaliga chanser i slutperioden.

KLIPP: Elias Pettersson slog till efter måltorkan