Daniel Brodin efter ett mål mot Timrå. Foto: Bildbyrån

Dagen efter förlusten – Brodin lämnar Djurgården

Uppdaterad
Publicerad

Igår blev det en jobbig förlust för Djurgården i den sjätte finalmatchen. Idag står det klart att man även förlorar forwarden Daniel Brodin. Han lämnar Djurgården för schweiziska Fribourg-Gottéron, uppger Hockeynews.se.

Brodin har gjort en bra säsong för Stockholmslaget men bestämde sig ändå för en flytt redan innan slutspelet.

– De hörde av sig före slutspelet. Jag snackade med deras GM och de verkade ha en vettig bild av mig, säger 29-årige Brodin, som två gånger blivit utsedd till Årets järnkamin av fansen.

Brodin har skrivit på ett ettårskontrakt med den schweiziska klubben. En klubb som vet precis vad de vill ha av Brodin.

– De vill ha någon som spelar fysiskt, en energispelare och som också kan producera så klart. Det var mest det som kändes jäkligt kul. De hade scoutat mig bra, säger Brodin till HockeyNews.se.

Brodin producereade poäng som aldrig förr den här säsongen, ett personligt poängrekord i SHL med 19 mål och totalt 35 poäng. Och det var trot den svåra knäskada han drabbades av året innan.

– Jag lade ner sjukt mycket tid på att ta mig tillbaka och var jäkligt noga med rehab och hade målet att ta mig tillbaka dit jag var innan och det tycker jag att jag har gjort. Det är jag jäkligt stolt över med tanke på vilken skada det var, säger Brodin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.