Jonathan Dahlén Foto: Bildbyrån

Dahlén nätade igen när Timrå vann – närmar sig poängrekordet

I Timrås jakt på andraplatsen fortsätter Jonathan Dahlén att leverera. I kvällens seger mot Mora med 3-2 blev han matchhjälte efter att ha gjort ett riktigt klassmål.

– Väldigt skönt med tre poäng, säger Timrås Emil Berglund till C More.

Timrå fick en drömstart på matchen när de redan efter sju minuter hade tagit ledningen med 2-0. Men Mora reducerade bara 15 sekunder senare, och efter det avtog den massiva press som hemmalaget hade inledningsvis.

I andra perioden skulle även kvitteringen komma för gästerna, och Timrå såg ut att tappa mark på Modo som med lika många poäng tog tre poäng borta mot AIK.

Men då klev han fram, Jonathan Dahlén. På en tekning i offensiv zon klev han fram, och trots förlorad tekning för Timrå snappade han åt sig pucken och tråcklade sig in mot mål, och sprätte upp pucken i bortre krysset med en backhand.

Ett mål som gör att Dahlén med två matcher kvar att spela nu endast har tre poäng kvar för att tangera Pär Arlbrandts rekord på 77 poäng under en och samma säsong i hockeyallsvenskan.

Timrå höll undan

Och det målet skulle visa sig bli ett viktigt sådant. För i tredje perioden kunde Timrå hålla Mora på avstånd, och gästerna kunde inte få in någon mer puck bakom Victor Brattström i Timråkassen utan hemmalaget vann med 3-2.

Med två omgångar kvar har nu Modo och Timrå lika många poäng i jakten på andraplatsen och en plats i den allsvenska finalen. Och Emil Berglund är optimistisk inför avslutningen.

– Vi vinner våra, jag tror det räcker, säger han till C More.