Wyatt Johnston jublar efter sitt 2-0-mål när Dallas slog ut Seattle. Foto: TT

Semifinalklart i NHL-slutspelet – Dallas slog ut Seattle

Dallas vann den sjunde och avgörande matchen mot Seattle med 2–1 och tar därmed den sista semifinalplatsen i årets Stanley Cup-slutsspel.

– Så, det är bara fyra lag kvar nu. Då kan man ju lika gärna försöka vinna, säger Dallas tränaren Pete DeBoer enligt Aftonbladet.

Dallas mot Vegas och Carolina mot Florida, det är årets semifinalpar i Stanley Cup.

Det satt verkligen långt inne mellan Dallas och Seattle när det kom till vilket lag som skulle knipa den sista semifinalplatsen.

Efter en mållös första period tog hemmalaget Dallas ledningen genom Roope Hintz i den andra akten.

Det dröjde sedan till 12.48 i den tredje perioden innan Wyatt Johnston utökade och sköt 2–0.

Med 17 sekunder kvar i den tredje perioden reducerade dansken Oliver Björkstrand till 2–1, men tiden för att åstadkomma även en kvittering blev för knapp.

Seattle, som gör sitt första NHL-slutspel,  är därmed utslaget.

– Vi kom inte ut lika bra som i sjätte matchen, men vi krigade verkligen. Jag är stolt över vad vi åstadkommit, fast en sådan förlust är svår att svälja, säger Seattles stjärnmålvakt Phillipp Grubauer.

Dallas siktar högt

För Dallas del är man framme i en så kallad konferensfinalen för första gången sedan 2020 då man vann mot Vegas. Nu blir det återigen Vegas som står för motståndet efter att ha slagit ut Edmontong med 4-2 i matcher.

Första mötet mellan Dallas och Vegas i bäst av sju-serien avgörs natten mot lördag.

I den östra konferensen gör Carolina och Florida upp om en plats i Stanley Cup-finalen. Den första matchen spelas natten mot fredag.