Foto: Bildbyrån

Damernas junior-VM i ishockey sänds i SVT

Uppdaterad
Publicerad

SVT Sport har säkrat ännu en tv-rättighet och kommer sända damernas JVM i ishockey som spelas i Östersund/Brunflo i januari 2023.

– Vi vet att ett hockey-VM på hemmaplan engagerar, säger sportchef Åsa Edlund Jönsson.

Nyheten innebär att det nu finns tre hockeymästerskap i Sverige på drygt två år att se fram emot i SVT: herrarnas JVM i Göteborg 2023, herrarnas senior-VM i Stockholm 2025 och damernas JVM i Östersund 2023.

– Vi vet att ett hockey-VM på hemmaplan engagerar och att många är nyfikna på morgondagens stjärnor. Vi ser därför fram emot att visa alla Sveriges matcher samt finalen från junior-VM för SVT:s stora publik, säger Åsa Edlund Jönsson.

SVT kommer också, som del av vår satsning på flick- och damhockey, sända matcher från årets JVM i juni 2022.

JVM för damer, U18-VM, var planerat att genomföras i Sverige både säsongen 2020/2021 samt 2021/2022. Men med anledning av coronapandemin ställdes en turnering in och den andra flyttades fram för att i stället genomföras i USA i juni 2022.

Mästerskapet i Östersund året efter kommer att spelas i Östersunds Arena samt i Klanghallen i Brunflo. Turneringen spelas mellan den 8–15 januari 2023 och spelschemat presenteras närmare mästerskapet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.