Damkronorna inleder VM mot Tyskland. Foto: Bildbyrån

Här är Damkronornas premiärmotståndare

Uppdaterad
Publicerad

Tyskland blir Damkronornas premiärmotståndare i VM i Finland i april. Sverige spelar i grupp B medan värdnationen Finland möter regerande mästaren USA i öppningsmatchen i grupp A.

För första gången kommer VM att ha tio lag, Japan och Frankrike är nya sen senast. De spelar i grupp B, med de lägst rankade lagen, tillsammans med Sverige, Tyskland och Frankrike.

I grupp A ställs Finland och USA mot Kanada, Ryssland och Schweiz. De fem slåss om placeringar inför kvartsfinalerna dit även de tre bästa lagen i grupp B går. De två sämst placerade i grupp B åker ut.

Ishockey-VM

USA, som även vann OS-guldet i februari, möter den andra stora favoriten Kanada i andra matchen. Ifjol vann USA VM-finalen på hemmaplan mot Kanada med 3-2 efter förlängning. Damkronorna åkte ut mot Finland med 0-4 i kvartsfinalen.

Årets VM spelas 4-14 april i Esbo utanför Helsingfors.

Sveriges gruppspelsmatcher

4 april Tyskland

6 april Tjeckien

7 april Frankrike

9 april Japan

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ishockey-VM

Mer i ämnet