Sverige vann träningsmatchen i USA mot Tjeckien. Arkivbild. Foto: TT Nyhetsbyrån

Damkronorna vände mot Tjeckien

Uppdaterad
Publicerad

Sveriges damkronor låg under med 2–0 men vände träningsmatchen i tredje perioden och vann över Tjeckien med 3–2 under det VM-förberedande lägret i USA.

– Det starkaste var den mentala styrkan, att inte ge upp eller gå ned i någon djup mental vågdal när vi låg under med 2–0, säger förbundskapten Leif Boork.

Matchen var till stora delar jämn, och den första perioden var målfri. Tjeckien gjorde mål i andra och i inledningen av tredje perioden.

– Sedan gör vi 2–1 i power play i tredje och sedan får vi Erika Udén utvisad på matchstraff i mitten av tredje perioden, men ändå kan vi vända och göra två mål i numerärt underläge och vinna matchen, säger Leif Boork.

Damkronorna

”Inte någon perfekt match”

Emma Nordin, Michelle Löwenhielm och Erika Grahn stod bakom de svenska målen, men Boork vill även lyfta fram Maria Lindh, som gjorde en bra match.

Det märktes att en del av spelarna inte har spelat på länge och att det saknades lite matchtempo, och Boork säger att det finns en del som kan förbättras spelmässigt inför att VM drar igång på allvar på fredag.

– Det var inte någon perfekt match på något sätt och vi har lite svagheter i egen zon och lite i försvarsspelet som vi måste försöka att rätta till.

”Finns riktig kraft i laget”

Boork berömmer även de två backparen Annie Svedin och Johanna Fällman samt Emilia Ramboldt och Johanna Olofsson, som fick spela i stort sett hela tredje perioden.

– Det är fysiskt vältränade tjejer. Det är skönt att ha när man coachar och kommer i ett sånt här läge, att man vet att det finns riktig kraft i laget.

På tisdag spelar damkronorna en träningsmatch mot Tyskland.

Sveriges program inför VM

Tisdag: Träningsmatch mot Tyskland (Ann Arbor).

31/3–7/4 VM i Plymouth, Michigan. Sveriges gruppspelsmatcher, 31/3: Tyskland, 1/4: Schweiz, 3/4: Tjeckien.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damkronorna

Mer i ämnet