Matilda Nilsson i chock efter VM-beskedet

Uppdaterad
Publicerad

I morgon skulle de åkt till hockey-VM.

I dag kom beskedet att det ställs in.

– Jag hoppas att det är en mardröm, eller ett dåligt skämt, säger Matilda Nilsson till Yle.

Damernas ishockey-VM ställs in för andra året i rad. Myndigheterna i värdstaden Halifax stoppar världsmästerskapet, med anledning av coronapandemin.

Kanadensiska staden meddelade detta dagen före Finlands trupp skulle ha rest över Atlanten för karantän och uppladdning inför VM, där premiären var planerad till sjätte maj.

– Jag har säkert inte fattat det helt ännu. Här står jag och tittar på mina saker och hoppas att det är en mardröm, eller ett dåligt skämt, säger Kalpas forward Matilda Nilsson till Yle.

24-åringens VM-debut har nu blivit utebliven två år i rad. Och Finlands förbundskapten sympatiserar med henne och de andra unga spelarna i truppen.

– Vi har åtta som skulle ha gjort sitt första VM. Flera av dem har kämpat två år i rad för att ta sig in i laget och nu får de inte fullfölja sina drömmar. Det gör ont, säger Pasi Mustonen.

Internationella ishockeyförbundet, IIHF, skriver att de ser över alternativa datum senare under sommaren 2021.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.