Danmark föll mot Tyskland – efter mål i sista sekunden Foto: TT

Danmark degraderat i sista sekunden

Uppdaterad
Publicerad

Från en historisk VM-kvartsfinal till degradering – i sista sekunden. Danmark föll mot Tyskland med 3–2 och degraderas nu till B-VM.

Hemmanationen Danmark fick en hjärtskärande avslutning på den avgörande gruppmatchen mot Tyskland i ishockey-VM. Med en sekund kvar att spela sköt tyska backen Tanja Eisenschmid, ny denna säsong i Djurgården, segermålet 3–2.

Ett mål som betydde att Tyskland höll sig kvar i A-VM på Danmarks bekostnad.

När målet kom visade matchuret att 0,1 sekund återstod av matchen – men efter videogranskning drogs klockan tillbaka till att en sekund återstod.

Danmark, lett av Modos sportchef Björn Edlund från och med denna säsong, hade behövt en poäng för att ta en historisk plats i VM-kvartsfinal.

Med lite drygt fyra minuter kvar av matchen ledde hans lag med 2–1.

Men Laura Kluge kvitterade efter 15.49 av tredje perioden och med målvakten utplockad och en extra utespelare avgjorde Eisenschmid.

I stället tog Ungern den tredje och sista kvartsfinalplatsen från Sveriges grupp och knäckta hemmaspelare grät efter det sena avgörandet.

KLIPP: Sverige förlorade mot Tjeckien – nu väntar Kanada

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Sverige–Tjeckien. Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.