Danskarna krossade britterna fullständigt

Publicerad

Uttrycket dansk dynamit vill man ju gärna använda när Danmark bombarderade målet i storsegern mot Storbritannien men sägas ska att det snarare var brist på brittiskt krut som låg bakom siffrorna 9-0.
– Det märks att britterna inte riktigt är redo för den här nivån, analyserade SVT:s expert Staffan Kronwall.

Storbritannien gjorde en bra match mot Tyskland i lördags där det bara blev en 1-3-förlust. Men all energi i det brittiska laget verkar ha använts i premiären. Mot Danmark var det svårt att se att laget har något att hämta i ett A-VM.

– Nej, de gjorde en gedigen kämpainsats mot Tyskland men det sliter något enormt att spela så och det är uppenbart att bensintanken är tom och när man inte har tekniken och den individuella skickligheten att falla tillbaka på då blir en sådan här intensiv turnering väldigt jobbig, säger SVT:s Jonas Andersson om huruvida Storbritannien hör hemma i ett VM på A-nivån.

Tidig ledning

Danmark vann med 9-0 vilket är tangerat största segern i VM så här långt. Ingen riktig styrkemätnning för det danska laget men ack så viktig.

– En seger vi var tvungna att ta. Vi hade lite problem med disciplinen och power play i de tidigare matcherna så det var jättebra idag att det funkade, sa Oliver Lauridsen.

Målproduktionen inleddes efter åtta minuters spel för danskarna när de mötte Storbritannien. Britterna hade det tungt nog att hänga med och att då ha två spelare i utvisningsbåset gjorde det inte lättare. Jesper Jensen, Malmö-spelaren, satte 1-0 i spel 5 mot 3.

Bara minuten efteråt kom 2-0 genom Mathias Bau, fortfarande i spel i numerärt överläge...

Britterna har en del att träna på vad gäller försvarsspel. Det såg minst sagt virrigt ut vid många tillfällen. När Ben O´Connor tappade pucken bakom egen kasse var det dags för danskarnas nästa mål. Nick Olesen stal pucken och spelade bak till Morten Poulsen, som  fick en evighet på sig att sikta när han pricksköt in 3-0...

Phillip Bruggisser drämde in 4-0 med ett tungt skott från blå. Backen Bruggisser är till vardags kapten i tyska Krefeld. Britterna fick efter det målet nog och bytte målvakt. Ben Bowns ut och Jackson Whistle in.

Lars Eller, som avgjorde Stanley Cup-finalen för sitt Washington Capitals i fjol,  satte femman och Jokeritspelaren Nicklas Jensen satte 6-0 mot ett riktigt blekt Storbritannien.

Danskarna lekte hockey

En riktig överkörning i mittperioden när danskarna lekte hockey.

Då bröt delar av den brittiska publiken ut i sång – ”Always look on the bright side”...

Men trots det försöket att göra saker lite lustigare inne hallen så fortsatte den danska målproduktionen.

Ytterligare slarv av brittiske backen Ben O´Connor gav danskarna möjligheten igen och det blev 7-0 genom Nicklas Jensen, som satte sitt andra raka. Morten Poulsen, även han, hann med att bli tvåmålsskytt innan mittperioden var slut.

I slut perioden hade danskarna tappat lite fokus och första målet dröjde till 51.53 då Morten Poulsen blev tremålsskytt med sitt 9-0 – vilket blev slutresultatet.

– Det känns otroligt skönt, tre viktiga poäng, säger Poulsen.

Tremålsskytten Morten Poulsen: ”Känns otroligt bra”
VM
Storbritannien logo

Storbritannien

0 - 9

Danmark logo

Danmark

0-3, 0-5, 0-1
Košice
Publik: 3463

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer