Debuten avklarad: Seattle Kraken vann mot Vancouver

Seattle Kraken har spelat sin första match.

Och det blev seger med 5-3 mot Vancouver.

– Det kunde inte börja bättre, säger Krakens vd Tod Leiweke, enligt AP.

Försäsongen är i full gång och NHL-nedsläppet är ett par veckor bort. Seattle Krakens spelade i natt sin första match – och det blev en 5-3-vinst mot Vancouver Canucks inför 10 208 åskådare på arenan Spokane.

– Det är fantastiskt att vara tillbaka med fullt hus, säger Seattle-tränaren Dave Hakstol efter matchen och fortsätter:

– Vi har alla länge saknat det. Att kunna göra det var fantastiskt.

Första försäsongsmålet i Krakens historia gjordes av Riley Sheahan, 2.32 in i andra perioden då laget låg under med 0-2. Därefter lossnade det för hemmalaget som gjorde två mål ytterligare i samma period, båda i power play.

Jared McCann och Ryan Donato gjorde varsitt mål i samma period innan svenske Nils Höglander reducerade för Vancouver. Morgan Geekie fick runda av målskyttet med dubbla mål i sista perioden.

– Antalet (supportrar) som bär Kraken-merch, den genuina entusiasmen, det kunde inte börja bättre, säger Krakens vd Tod Leiweke.

– Det här är magnifikt. Det är hjärtvärmande. Det är rörande och jag känner mig känslosam.

I Seattle finns svenskarna Calle Järnkrok, Adam Larsson, Marcus Johansson och Alexander Wennberg.

NHL-säsongen drar för Krakens del igång den 13 oktober när laget gästar Vegas Golden Knights på bortais.

MER NHL: Zibanejad om NHL-spelare i OS (11 aug)