Delikatess av Oshie när Washington vann toppmötet

Washingtons T J Oshie stod för ett riktigt klassmål i nattens toppmöte med Boston.

Efter en snygg dragning avslutade han med ett läkert backhand-avslut.

Washington vann till slut med 3-2.

Det var halvvägs in i matchen som Washingtons T J Oshie svarade för matchens delikatess. I fart tog han med sig pucken och satte fart mot mål innan han lurade upp Bostons Connor Clifton på läktaren.

Oshie drog pucken på ena sidan av Clifton och tog sig själv förbi på den andra och fångade själv upp pucken. Därefter avslutade han med ett läckert backhand-skott vilket gav 2-1 till Washington.

Boston ledde i första perioden efter mål av David Pastrnak. Och det var nära att det blev 2-0. Patrice Bergeron petade in sin egen retur med knappt fem minuter kvar av första perioden. Men hemmalaget Washington hävdade offside och efter videgranskining dömdes målet bort.

”Vi är alla frustrerade”

I andra perioden kvitterade sedan Oshie och tog som sagt också Washington till ledning med 2-1.

Bostons Sean Kuraly kvitterade i början av tredje, men det räckte inte då Washington genom John Carlson efter en passning från Nicklas Bäckström knappt två minuter senare gjorde 3-2, vilket också blev matchens slutresultat.

Trots förlusten är Boston-tränaren Bruce Cassidy relativt nöjd.

– Vi är alla frustrerade. Men som tränare är jag nöjd med hur de 60 minuterna utspelade sig, jämfört med vissa andra kvällar. Vi är med i matchen, vi är där hela tiden. Vi kunde mycket enkelt ha vunnit. Två eller tre tillfällen var antagligen avgörande. Men vad gäller insatsen under hela matchen så tycker jag att vi närmar oss var vi vill vara, säger han till journalister efter matchen.

Bostons ilgger laget tvåa i tabellen – efter just Washington.