Ross: ”Det var ju klasskillnad”

Uppdaterad
Publicerad

Ryssland kom inte upp i normal nivå.

Men framför allt var det ett strålande Kanada.

Så låter Patrik Ross analys efter VM-finalen.

”Det var ju klasskillna”, säger SVT-experten.

Ryssland var helt chanslöst i finalen mot Kanada. SVT Sports expert Patrik Ross var efteråt full av beundran över de nyblivna världsmästarna.           

– Det var ju klasskillnad! Kanada spelade med ett tempo som Ryssland inte mäktade med. De orkade inte riktigt spela i det höga pucktempot som Kanada visade upp, säger han.                

Ishockey-VM

Även om han hade förväntat sig att Ryssland skulle bjuda upp till mer motstånd vill han inte kritisera dem för mycket.

– Jag tycker att Kanada gjorde Ryssland dåliga genom ett hårt jobb. Direkt när de tappade pucken satte de hård press på ryssarna som inte fick någon tid till uppspel. De var intensiva och satte hård press över banan, säger han, och fortsätter:

”Övermäktiga alla”

– Visst, Ryssland kom inte upp i normal nivå. Men mest var det Kanada som var bra.

Hade Sverige haft någon chans mot Kanda ifall de fullbordat vändningen mot Ryssland?

– Som Kanada spelar i dag är de övermäktiga alla. Även om Sverige hade spelat på topp hade de inte haft chansen. Jag vet inte när Kanada sedan hade ett sånt här bra lag.

Är du besviken över att det blev en sån överlägsen finalseger?

– Besviken är jag inte. Men jag hade trott på en kamp in i det sista. Jag hade förväntat mig en jämnare och tuffare match. Men hatten av för Kanada, de är värdiga världsmästare. Som de spelade i dag så tycker jag att de presterade en fantastisk ishockey.

– Jag älskar tempot och frenesin, framför allt i anfallszonen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ishockey-VM

Mer i ämnet