Detroit-centern Robby Fabbri jublar efter ett mål i den första perioden. Foto: TT

Debutant bakom Detroits trendbrott

Snacka om drömstart i sin nya klubb.

Efter bara några dagar som Red Wing debuterade centern Robby Fabbri, 23, med dubbla fullträffar.

Detroit hemmaslog Boston med 4–2 och bröt en fyra matcher lång förlustsvit.

Det började inget vidare för hemmalaget som slarvade i egen zon och åkte på ett baklängesmål redan efter en dryg minut.

Men Detroit reste sig snabbt och kvitterade bara ett par minuter senare. Och sedan var det dags för nyförvärvet Robby Fabbri – trejdad från St. Louis i onsdags i utbyte mot svenske Jacob de la Rose – att kliva in i handlingen.

I sin första match för sin nya klubb sköt han två mål på nästan identiskt vis. Båda var direktskott från slottet på passning från Tyler Bertuzzi i powerplay. Lagkamraterna visade prov på fin kemi och har faktiskt spelat ihop tidigare under ungdomsåren i OHL.

Två assist av målvakten

Detroit vann till slut med 4-2, bland annat tack vare målvakten Jonathan Bernier som hade två assist (!) och räddade 26 av 28 skott. Däribland en läcker sidledsförflyttning när poäng- och skytteligaledaren David Pastrnak fick stå helt omarkerad vid bortre stolpen.

Fabbri utsågs till matchens lirare i hemmalaget.

– Det stärker självförtroendet, säger han efteråt.

Detroits tränare Jeff Blashill välkomnar nytillskottet.

– Vi ligger illa till vad gäller skottprocenten hittills under säsongen och han ser ut att var en kille som kan sätta skott. Men vi kan inte förvänta oss två mål varje gång, säger han.