Patrik Nemeths Detroit Red Wings åkte i natt på en ny förlust mot Tampa Bay. Foto: Steve Nesius/AP/TT

Detroit Red Wings kris fortsätter: Har förlorat 18 av 20 matcher

Uppdaterad
Publicerad

Det forna storlaget Detroit Red Wings har det fortsatt tungt i NHL.

I natt kom lagets sjätte raka förlust, när Tampa Bay satte ett klubbrekord och tog sin 18:e raka vinst mot Detroit.

Därmed har Red Wings bara vunnit två av sina 20 senaste matcher.

– Vi kämpar i alla fall, säger Frans Nielsen i ett försök att hitta något positivt.

Detroit Red Wings inledde 2000-talet som en av NHL:s verkliga giganter, och var det kanske mest framgångsrika laget i ligan under årtusendets första decennium, med bland annat två Stanley Cup-titlar och hela åtta divisiionstitlar.

Men 10-talet har inte varit lika roligt. Laget har tre år i rad missat slutspel, och allt tyder på att även den nuvarande säsongen kommer att sluta på det sättet.

Två av 20 segrar

I natt kom lagets sjätte raka förlust efter 1–2 borta mot Tampa Bay. Därmed har laget bara vunnit två av de senaste 20 matcherna, och de inblandade i laget tycks ha svårt att hitta någon förklaring till varför det går så pass illa som det gör.

– Jag önskar att jag hade ett svar på det. Men vi kämpar i alla fall för det, ger det ett försök och ger oss själva en chans. Vi måste hålla kvar vid denna mentalitet så kommer vi att få några vinster, säger lagets danske center Frans Nielsen.

Tredje längsta sviten

För Tampa Bay-spelarna är hockeylivet desto roligare just nu. Segern var lagets tredje raka, och mot Detroit har de 18 raka segrar. I grundserien har de vunnit 16 raka mot Detroit, vilket är den tredje längsta segersviten i NHL:s historia när det gäller segrar i följd mot en och samma motståndare. Endast Montreal (23 raka vinster mot Washington) och Boston (17 raka mot Ottawa) har bättre sviter, skriver klubben på sin hemsida.

En av segerorganisatörerna i natt var Victor Hedman, som med en rak passning till Brayden Point i powerplay i den tredje perioden assisterade till matchens sista mål. Points avslut var för övrigt högklassisgt, ett vasst handledsskott från liten vinkel upp i krysset.

– Jag slängde iväg ett skott utan att titta och hittade en lucka, sade Point efter matchen, enligt NHL:s hemsida.

Mer från nattens NHL: Lehner straffade Columbus i sekunddrama

NHL

Tampa Bay Lightning logo

Tampa Bay Lightning

2 - 1

Detroit Red Wings logo

Detroit Red Wings

0-0, 1-1, 1-0
Amalie Arena, Tampa, FL
Publik: 19092

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.