Foto: Bildbyrån

Dick Axelsson lämnar Djurgården

Uppdaterad
Publicerad

Dick Axelsson var med och tog Djurgården till final i våras. Nu står det klart att 32-åringen lämnar klubben.

”Nej, har fått ett besked om att truppen är full” skriver Axelsson i ett sms till hockeynews.se.

Axelsson gjorde 14 poäng på 19 matcher i slutspelet, där Djurgården nådde en finalplats för första gången på nio år. Poängskörden var Axelssons karriärsbästa när det kommer till slutspel.

”Du undrar om det blir djurgården! Nej har fått ett besked om att truppen är full.”, skrev han i ett sms till hockeynews.se.

Djurgården gick senare under onsdagen ut och förklarade situationen på sin webbplats.

– Jag och Dick hade ett avslutningssamtal efter säsongen där båda parter uppskattade året som varit. Jag meddelade att vi gjort ett färdigt lagbygge för 2019/20 utan Dick. Men att, beroende på hur det blir med NHL-kontrakt för våra spelare, så finns det ett intresse från vår sida, säger sportchefen Joakim Eriksson.

Axelsson ska rehabilitera sina knän under sommaren.

– Vi kom överens om att återkomma till varandra efter sommaren och utvärdera hur det ser ut för båda parter, säger Eriksson.

Under sin karriär har Dick Axelsson vunnit två SM-guld, båda med Färjestad – en klubb han hjälpte till att eliminera med Dif i semifinalsspelet den gångna säsongen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.