Dick Axelsson och Nils Ekman nya experter i SVT: ”Spännande men framför allt kul”

Uppdaterad
Publicerad

SVT har gjort klart med två nya experter inför CHL-säsongen som drar i gång i morgon.

Det handlar om förre NHL-spelaren Nils Ekman och Dick Axelsson, en av svensk hockeys största profiler.

– Jag är jättetaggad, det ska bli skitkul. Hockeyteamet i SVT har hållit ihop länge och det ska bli kul att bli en del av det teamet, säger Ekman till SVT Sport.

På planen var de två giganter, men hur är de som experter i tv? Nils Ekman tror att de båda kommer kunna bidra – men med olika kunskap.

– ”Dicken” är grym, han har känsla för hockey och är en rolig person som säger vad han tycker. Jag hoppas att jag kommer kunna bidra med lite nya infallsvinklar och hockey från en spelares perspektiv – i medvind som motvind.

Dick Axelsson är känd för sitt snack och temperament på isen, något han ska försöka ta med sig in i sin roll som expert.

– Jag hoppas det. Jag hoppas den kommer så fort som möjligt också. Så här på förhand säger jag nog ja men när man väl sitter där blir det nog en annan melodi, men jag ska försöka.

– Vi är givetvis riktigt glada över att kunna knyta till oss två väldigt kompetenta och färgstarka nya CHL-experter i form av Nils och Dick. Deras erfarenhet på högsta nivån och ishockeykunnande gör mig övertygad om att de kommer att ge tittarna en dimension till, säger Bobby Baksi, projektledare för ishockey på SVT Sport.

”Sitter dag in och dag ut”

Det krävs en del jobb, även som expert, för att få full koll på lag och ligor som man dagligen inte kommer i kontakt med.

– Jag sitter dag in och dag ut och går igenom spelartrupper, ledare, spelsystem och allt vad det är. Så jag har haft mycket att göra senaste dagarna, säger Axelsson.

Trots att hockeyn växer i Europa så tror båda på svenska turneringsvinnare.

– Frölunda är alltid bra i CHL men jag säger Färjestad i år. Jag tror bara det, jag har en bra känsla, säger Axelsson.

Tror på Frölunda och Luleå

Nils Ekman:

– Frölunda är jättebra, Luleå har bra trupp och har sett bra ut. Så två lag just nu är Luleå och Frölunda.

Vad ser du fram emot mest med den här turneringen?

– Att se hur de svenska lagen står sig och kan hantera ett favoritskap när man möter lag som på pappret är lite sämre, säger Ekman.

Axelsson drar i gång redan imorgon med Luleås hemmamatch mot Augsburg.

– Det är bra. Nu vill man att det ska börja så man slipper tänka så mycket på vad man ska göra.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.