Bröderna Davidsson såg till att Djurgården besegrade Örebro på Hovet. Foto: Bildbyrån.

Bröderna Davidsson sänkte Örebro

Uppdaterad
Publicerad

Djurgårdsbröderna Jonathan och Marcus Davidsson sänkte Örebro på Hovet.

Jonathan spelade fram Marcus till första målet och assisterade därefter Axel Jonsson Fjällby till andra i det som till slut blev en stabil 2-1-seger i SHL.

– Jag tycker att vi har en bra kemi (med bröderna Davidsson) och den blir bara bättre och bättre, säger Jonsson Fjällby till C More.

Bröderna Davidsson behövde dock knappa två perioder för att varva upp ordentligt. Djurgården förde under stora delar av första perioden spelet, men hade svårt att skapa riktigt farliga målchanser. Det spelade ingen roll att Örebro-kaptenen Viktor Ekbom fick matchstraff i första perioden. Det ville sig inte riktigt för hemmalaget.

Men i mitten av andra perioden, så fick hemmalaget utdelning. Jonathan serverade Marcus ett fint läge framför mål, som han tog vara på och smällde in pucken i krysset. Örebro jagade vidare för en kvittering, men orkade inte samla ny kraft, när Jonathan assisterade till Jonsson Fjällbys första mål i höst och i karriären för Djurgården.

”Vi hade ett bättre anfallsspel”

– Jag tycker att det är en jämn match, men vi kör lite hårdare och skapar lite farligare målchanser. Vi hade ett lite bättre anfallsspel, säger Jonsson Fjällby.

Örebro reducerade i slutet av matchen och hade ett par lägen för kvittering, men nådde inte hela vägen fram till seger. Det blev till slut Djurgården som fick fira tre poäng och att laget klättrade upp som ny serietrea.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.